SM-Slutspelet: Villa och SAIK har skaffat sig matchboll!

Efter helgens publikfiaskon i Bollnäs och Sandviken så kom publiken återigen i både Västerås och till Villa Lidköpings matcher på onsdagskvällen. Nära 10 000 åskådare såg matcherna i går. Det är bra. Sandviken vann komfortabelt med klara siffror mot Västerås 9-4 samtidigt som Villa slog Bollnäs med 7-3. Återigen så handlade eftersnacket i matchserien mellan Västerås SK och Sandvikens AIK om fula tilltag. En av lagens främste spelare Simon Jansson tvingades lämna isen efter ett fult tilltag i första halvlek. SAIK tog därefter över matchen.

Västerås SKSAIK S litenSimon Jansson får en klubbskaft i en situation i straffområdet och tilltaget från SAIK-spelaren hör inte hemma på bandyplanen. Det är nog 99,99 procent av de bandyintresserade överens om. Så här är läget för Simon Jansson i dag på torsdagsmorgonen.

– Känns väl okej men inte 100 idag, ska få behandling nu snart så hoppas de får åt rätt håll! Men de är ju många timmar kvar till fredagkväll så jag hoppas jag kan spela!

Anders Jakobsson om matchen.
– Ställningskrig i första med lite övertag för VSK. I andra gör vi det mesta rätt och går ifrån rättvist. Vi såg stora och starka ut därute, kommenterar Anders Jakobsson till Bandyworld. Sandviken har nu 2-1 i matcher och kan på fredag avgöra på hemmaplan i Göranssons Arena.

– Nu har vi gjort två riktigt dåliga matcher på raken. Det måste till en rejäl skärpning för att vända på det här, säger VSK-tränaren Michael Carlsson till VLT.se.

VillaSMBollnäs miniVilla vinner en bra och välspelad match inför över 5 000 åskådare. David Karlsson svarar för fyra av Villas mål. Johan Esplund låg bakom mycket av Villas anfall samtidigt som Mathias Johansson syntes vara överallt när han var han inne på plan. Var inblandad i för matchens avgörande situationer både defensivt och offensivt. Jesper Thimfors som i slutet av seriespelet var Villas frågetecken har rätat ut frågetecknet till ett utropstecken. I dag var det en helt annan inställning i Villa jämfört med i lördags.

Även Bollnäs höjde sitt spel jämfört med tidigare matcher. Det blev visserligen ingen seger i kväll, men Villa var bättre jämfört med i lördags. Bollnäs fick kämpa i tvåmålsunderläge i hela matchen, men hade riktigt bra perioder både i slutet av första och andra halvlek. Bollnäs och framförallt Per Hellmyrs fick inte de ytor som i lördagens segermatch. Jens Wijk var tillbaka i laget igen.

Ville Altonen säger så här om matchen:
-Vi släpper återigen onödiga mål. Var ändå bättre insats än senast i Lidköping. Vi kom in i matchen i slutet av första men sen fick dem en straff.
-Andra halvlek börjar vi bra och det kändes att vi gav oss själva chans att komma in i matchen igen.

– Villa skapade mer målchanser och utnyttjade dem också. Vi drog på oss lite för många utvisningar också. Men nu gäller det att glömma den här matchen igen och börja fokusera på hemmamatch igen. Det är inte över än.