World Cup | Kvartsfinal Sandvikens AIK – Broberg Söderhamn 4-3 (2-1)

Erik Pettersson tremålsskytt och matchvinnare med det avgörande målet i sista matchminuten. Broberg gjorde en riktigt bra match och hämtade in SAIK 3-1-ledning till 3-3 bara några minuter kvar av matchen. Många trodde att avgörandet skulle ske genom straffläggning.

SAIK såg ut att gå mot en stabil seger och redan efter 16 minuters spel hade SAIK både klart spelövertag och en 2-0-ledning mot ett tillbakadraget Söderhamnslag. Broberg tog timeout och flyttade upp spelet och började skapa målchanser direkt. Långboll hittade fram till Jonas Engström som snyggt ”skarvade” bollen i mål till 2-1.

SAIKs 3-1-mål genom Christoffer Edlund kom knappt tio minuter in i andra halvlek då Broberg hade två man på utvisningsbänken. SAIK hade bud på fler mål men storspelande Dennis Wasberg räddade Broberg kvar i matchen. Broberg lyckades komma tillbaka in i matchen och med mål i 50:e och 56:e minuten genom Jesper Öhrlund och Jonas Nygren (hörna) var det lika. SAIK tog timeout och på tilläggstid kom matchavgörandet när Erik Pettersson svarade för sitt tredje mål.

Sandviken är klart för semifinal mot Västerås SK. De båda lagen möttes även i Svenska Cupens semifinal. Då avgick Sandviken med seger. Matchen spelas klocka 10 på söndagens förmiddag.