World Cup | Kvartsfinal Villa Lidköping – Vetlanda BK 5-1

Villa Lidköping fortsätter att imponera. Stabil seger i kvartsfinalen mot Vetlanda med klara 5-1.

Villa gick till halvtidsvila med klara 3-0. Ett tidigt ledningsmål genom Martin Karlsson redan i den fjärde matchminuten följdes upp med 2-0 på straff genom David Karlsson i den nionde matchminuten. I anfallet dessförrinnan hade Vetlanda ett läge där de ville fått en straff tilldömts sig.
Villa hade mycket boll och dominerade även om alla passningar inte hittade rätt alla gånger. Vetlanda saknade inte tillfällen att reducera, men då grep säkre Jon Karlsson i villamålet in. Villas dominans fortsatte i andra halvlek. Johan Esplund ökade på Villas ledning bara tre minuter efter vilan. Tim Persson ökade på till 5-0 innan Sebastian Ytterell fick till en reducering till 5-1 på en hörna.

I semifinal möter Villa Lidköping ryskt motstånd.