World Cup | Kvartsfinal Jensiej – SKA Neftyanik 1-5 (1-1)

SKA Neftyanik är klara för semifinal efter seger i ryssmötet mot Jenisej. Nu väntar Villa Lidköping. Lagen möttes i gruppspelet där Villa  vann.
Jämn första halvlek där Jenisej tog ledningen i den femtonde matchminuten genom Almaz Mirgazov. Neftyanik tog över matchen successivt och kvitteringen kom i den 23:e matchminuten när Yury Shardakov satte fart och med distansskott satte bollen i mål.
Neftyanik hade flera chanser att ta ledningen. Bland annat i den 26:e matchminuten när Aleksandr Antipov brände en straff.
I början av andra fick Maksim Ishkeldin i ett friläge men drogs ned. På den efterföljande straffen som sköts av Pavel Riazantcev räddade målvakten Roman Chernykh skottet till retur där bollen så småningom hamnade framför Christoffer Fagerström som kunde få bollen i mål till ledning för Neftyanik.
Neftyaniks övertag i matchen växte. I den 41:a minuten bröt Maksim Ishkeldin sig igenom på egen hand och ökade på ledningen med ett fint distansskott  3-1.  I den 47:e upprepade han bedriften men tog sig igenom hela Jenisej försvaret. Ställningen var därmed 4-1.
Matchen slutade 5-1 efter en hörna som Vasily Granovskiy fick i mål.