World Cup | Semifinal: Villa Lidköping – SKA Neftyanik 6-3

Villa Lidköping tog sig vidare till final genom att besegra Neftyanik för andra gången i turneringen. Villa gick till halvtidsvila med 2-0 efter en strålande första halvlek av västgötarna. Martin Johansson gav Villaledningen på en hörna och David Karlsson gjorde 2-0 där Johan Esplund svarade för passningen.

Neftyanik kom tillbaka i matchen och utjämnade till 2-2 på bara några minuter i inledningen av andra halvlek.

Villa tog sig samman i en timeout som gav önskad effekt.  Villa återtog kommandot och målen kom dessutom. Johan Esplund återgav Villa ledningen efter fint förarbete av Tim Persson och Axel Ekholm ökade på till 4-2, passning Jesper Eriksson.
Neftyanik hade ingalunda gett upp. Man reducerade till 4-3 genom Pavel Ryasantsev men istället för kvittering gjorde David Karlsson sitt andra mål i matchen och Daniel Andersson fastställde slutresultatet till 6-3.