World Cup | Västerås SK tog hem titeln

Nyblivna svenska cup-mästarna Villa Lidköping lyckades inte ta hem sin andra raka titel på sin tredje raka final. Villas finalfacit är en seger på de tre senaste finalerna, SM-final, Svenska Cupen och nu World Cup. Det blev regerande svenska mästarna Västerås SK som liksom i senaste SM-finalen besegrade Villa Lidköping i dagens World Cup-final. Västerås segersiffror skrevs till 4-1. Medan Villa spelade sin första World Cup-final tog Västerås SK sin sjunde World Cup-titel.

En av turneringens bästa spelare gjorde finalens första mål. Redan i den fjärde matchminuten gav Tobias Holmberg VSK ledningen. Villa Lidköping kvitterade direkt genom den ständigt vassa David Karlsson. Till finalen återfanns tidigare skadade Simon Folkesson och Jonas Nilsson med i matchen. Simon Folkesson svarade för passningen till Max Mårtensson som fick bollen bakom Villamålvakten Jon Karlsson.

Även finalen spelades i 2×30 minuter. Halvvägs in i den andra halvleken gjorde Västerås ett viktigt 3-1-mål. Ett distansskott från Tobias Holmberg. Johan Esplund hade två riktigt vassa möjligheter till att utjämna och reducera för Villa i andra halvlek. Villa trampade gasen i bott i ett försök att komma tillbaka, men istället punkterade Simon Jansson matchen i slutminuterna och fastställde slutresultatet till 4-1.

Västerås SK – Villa Lidköping 4-1 (2-1)

1-0 (4) Tobias Holmberg (Jacob Bucht)
1-1 (5) David Karlsson (Christoffer Norin)
2-1 (19) Max Mårtensson (Simon Folkesson)
3-1 (43) Tobias Holmberg (Jonas Nilsson)
4-1 (62) – Simon Jansson