Semifinal 3:5: Övertag till Västerås mot Edsbyn | Highlights

Västerås är ett steg närmare SM-final och har matchboll efter seger mot Edsbyn i den tredje av fem semifinalmatcher.

Edsbyn gick till halvtidsvila med 0-1. Siffrorna speglar väl den den första halvleken. Två försiktiga lag i en tillknäppt och jämn halvlek. Västerås brände en straff i första halvlek.
Andra halvleken höjdes tempot och det blev fartfylld bandy. Det haglade inte av målchanser men det blev sex mål. Västerås vände till seger med 4-3.

Det var återigen en semifinalmatch där det är tillfälligheter som avgöra matchen mellan två jämna lag och segern lika gärna kunde gått till Edsbyn.

Västerås leder nu semifinalserien och har liksom Villa Lidköping i den andra semifinalserien 2-1 i matcher och behöver bara en seger till för att nå SM-finalen nästa lördag.

Västerås SK – Edsbyns IF 4-3 (0-1)
Mål, VSK: Robin Andersson, Jesper Hermansson, Martin Landström, Christoffer Fagerström.
EIF: Oscar Wikblad, Rasmus Skarps, Ted Hedell.
Utv, VSK: 2×10 EIF: 10
Straffar: 1-0 Straffmål: 0-0
Hörnor: 10-8 Hörnmål: 2-1
Publik: 2 798