Elitkval: Gripen säkrade nytt kontrakt – Frillesås vann nyckelmatchen mot Kungälv | Highligts

Frillesås BK vann nyckelmatchen mot IFK Kungälv i elitkvalet inför drygt 900 åskådare Skärmklipp Staylive

Gripen säkrade nytt kontrakt i elitserien i kväll. Seger borta mot Åby Tjureda med 3-6. Gripen spelade utan Johan Esplund och Artem Savelyev som båda är avstängda.

Frillesås vann kvalets ”nyckelmatch” mot IFK Kungälv. Efter en jämn första halvlek drog Frillesås i från i andra halvlek. Med segern för Frillesås har hallänningarna avgörandet helt i egna händer. Segersiffrorna blev till slut hela 10-4 för Frillesås som därmed förbättrade målskillnaden med 12 poäng gentemot Kungälv. Det räcker med oavgjort för Frillesås i den avslutande matchen mot Åby Tjureda. Frillesås kan ordna nytt kontrakt även vid förlust tack vare målskillnaden.

Åby/Tjureda IF – Gripen Trollhättan BK 3-6 (2-4)
Mål, Åby: Philip Lindqvist, Martin Lindqvist, Filip Fransson.
GBK: William Arvidsson 2, Adam Rudell 2, Christoffer Norin, Felix Callander.
Utv, Åby: 3×10 GBK: 3×10
Straffar: 1-4 Straffmål: 1-3
Hörnor: 6-6 Hörnmål: 0-0