Leksand Sparbank Cup: Boltic vinnare igen!

leksands-sparbanks-cup-2016Boltic är vinnare igen! I helgen tog man en ny titel till Karlstad efter att ha besegrat Falu BS i finalen med 3-1. Värmlänningarna gick obesegrade genom turneringen. Idel segrar och två oavgjorda matcher i gruppspelet dels mot Ullern och dels mot finalmotståndarna Falu BS.

– Att vi vinner nu speglar mycket hur hela föreningen mår. Inte bara laget utan allt runt omkring. Vi har gjort många förändringar och det känns som om det blir bättre och bättre för varje dag som går, säger Boltictränaren Mikael Borstner till Värmlands Folkblad.

Niclas Nyqvist gav Boltic ledningen tidigt i matchen. Redan efter några minuter. Därefter var det målsnålt. Gruppspelsmatchen mellan lagen slutade 0-0! Andra målet i matchen som spelades 2×30 dröjde ända till den 53:e matchminuten då Jonas Wennerström ökade på till 2-0. Målet kom alldeles inpå det att Falu BS tagit en timeout för att få till en kvittering sista tio minuterna. Falu BS reducerade genom David Forssell när 2 minuter och 40 sekunder återstod av matchen. Det blev ytterligare ett mål, men inte för dalmasarna utan Ted Wiklund fastställde slutresultatet till 3-1.