Elitseriepremiären: En av elitseriens viktigaste matcher

Foto: Johan Spanås Bandyfoto.se

I kväll drar elitserien igång och direkt startar en av årets viktigaste elitseriematcher med en fyrapoängare i kampen om seriesegern och den förmodade kampen om topp två. Matcher mellan Villa Lidköping och Sandviken brukar betyda storpublik, resultat mässigt svängiga matcher med många mål. Om det blir så i år återstår att se. Villa Lidköping säger sig ha en nivå till, om inte annat behövs det för att vinna SM-guld. Där är förstås inget lag ännu och SAIK verkar fortfarande treva något i formen vad gäller att hitta formen. Svenska Cupen inledde SAIK starkt men fick stryk av Villa i finalen. I World Cup var besvikelsen stor när man besegrades av Västerås i semifinalen som därefter gick och vann WC-finalen efter något trött Villa.

Villa kommer till spel med samma lag som i WC-finalen. Tobias Backman är således fortsatt utanför laget.
– Backman är i Göteborg idag och gör en magnetröntgen för att se om det är diskbråck läkarteamet misstänker att han fått.
Han kommer inte spela vare sig ikväll eller på ett bra tag framåt, meddelar Johan Sixtensson Villatränaren direkt till Bandyworld.
– Vi kommer ha samma startelva som i finalen, fast Thimfors står. Tim Persson, Axel Ekholm och Christoffer Norin på bänken. Wille Arvidsson junioravbytare!

Bandyworld har sökt SAIK utan framgång. Matchen går att ses direkt via elitserielagens egna playsida.

Läs också