Elitserien: SAIK öppnade bäst – men Villa öppnade spräckte målnollan först!

David Karlsson och Villa Lidköping öppnade målgörandet i säsongens elitserie! Det dröjde till den 33:e matchminuten innan målet kom. Det speglade inte matchen för första halvtimmen kontrollerade Sandvikens AIK fullständigt. Gästrikarna saknade inte heller chanser. Villa Lidköpings målvakt Jesper Thimfors storspelade och räddade bland annat en straff och flera farliga chanser.

SAIK hade tio hörnor i första halvlek medan Villa hade två. Före målet hade Villa bara haft en chans men den var desto farligare efter en enmans attack av Jesper Eriksson. Efter matchens mål var det Villa Lidköping som flyttade upp spelet och kom in mer i matchen. Villa ökade på till 2-0 på straff genom David Karlsson. Den kom till efter att Martin Karlsson skridskotacklades i straffområdet och domaren tvekade inte. Villa gick till halvtidsvila med 2-0.

Villa Lidköping ökade på till 3-0. Även detta på straff efter att Axel Ekholm drogs ner i straffområdet och David Karlsson gjorde sitt tredje mål.
David Karlsson var mannen som gjorde målen i kväll. Villa bjöd på ett fjärde och femte mål också. David Karlsson gjorde 4-0 och Tim Persson spelade fram Daniel Andersson till 5-0.

Matchfakta >>Matchfakta >>
Highlights >>

Läs också