Landslaget: ”Kubens” 20-mannatrupp uttagen för P17

Magnus Kuben Olsson

När P17-landslaget samlas i Uppsala 6-8 december har förbundskaptenerna Magnus ”Kuben” Olsson och Mattias Rehnholm kallat 20 spelare. Inslaget med spelare från Sandviken, Edsbyn och Vetlanda dominerar.

Truppen kommer bland annat hinna med två träningsmatcher mot Sirius P20 och två ispass.
– Det känns skönt att få spela två träningsmatcher och få prata ihop sig utifrån det och hitta linjer i spelet. Det är en del nya namn i truppen som inte var med på senaste lägret i Vetlanda och det finns ytterligare några spelare som vi har ögonen på. Viktigt på samlingen i Uppsala blir att vi lär känna varandra över klubbgränserna för att kunna få till en ”klubbkänsla” när vi lirar ihop, säger Kuben Olsson till svenskbandy.se.

Senare i vinter, 2-4 februari, beger sig P17-landslaget till Varkaus för att spela VM – ett mästerskap som Sverige inte vunnit sedan 2001.
– Man ser framför sig en tajt semifinal och en eventuell final. Där är det väldigt viktigt att vi orkar vara noggranna och har en kraftfull spelidé där vi vet vad vi ska göra på varje position, säger Kuben och fortsätter.
– Det svåra är att hitta en mix där vi följer spelidén, men ändå vågar vara fria. Det ska vara styrt men ändå kraftfullt.Truppen:

Målvakter:
Jesper Sundving, Sandviken
Anton Holmgren, Tillberga/Köping
Anton Svensson, Edsbyn

Utespelare:
Philip Flodstam, Bollnäs
Oscar Westh, Bollnäs
Oskar Karlsson, Edsbyn
Arvid Kihlström, Edsbyn
Filip Andersson, Tillberga/Köping
Jonathan Svensson, Vetlanda
Albin Rehnholm, Vetlanda
Linus Jönsson, Nässjö
Gustav Wallin, Vetlanda
Linus Toresson, Vetlanda
Viktor Johansson, Sandviken
Albin Thomsen, Sandviken
Adam Askelöf, Sirius
Edvin Isaksson, Vetlanda
Tobias Enander, Villa Lidköping
Lucas Widman, Sandviken
Bill Säfström, Edsbyn

Läs också