Elitserien: Bollnäs toppar Elitserien i halvtid

Bollnäs kliver upp i serieledning när elitserien är i halvvägs in i säsongen. Detta efter en väntad seger mot Tellus.
Sandviken vann kvällens jämnaste match där matchen avgjordes sent i bortamötet mot Hammarby. Västerås och Vetlanda ligger båda vid slutspelsstrecket. Viktiga poäng stod på spel i en match där Västerås till slut vann med 8-4.
Simon Jansson tyckte segern var rättvis och sammanfattar matchen så här: – Ett bra Vetlanda som vi till slut brottar ner!
Vi har inte riktigt med första 10 i varje halvlek. Men gör några bra individuella prestationer som gör att vi blir lite tyngre och vinner rättvist!

Bollnäs miniTellus LietnFormstarka Bollnäs såg ut att gå mot en enkel och bekväm seger mot Tellus. 3-0 redan efter tjugo minuter där Daniel Berlin spelade fram till samtliga målen. Det första gjorde Patrik Nilsson mer eller mindre på egen hand och avslutade med ett distinkt skott. Därefter var det Christian Mickelsson som tog vara på två djupledspassningar från Daniel med två vassa avslut som gav mål.
När så Bollnäs fick en man utvisad och att man strulade till det för sig så skickade Niklas Westblad in reducering till 3-2 och bara några minuter senare satte Martin Krigh ingång ett anfall där Niklas Westblad spelade fram Jonas Enander till 3-2. Så långt hade match pågått i en halvtimme och den ställningen stod sig ända fram till halvtidsvila. Bollnäs var på god väg tillbaka in i matchen och hade ett övertag i slutminuterna av första halvlek.
Bollnäs fick retroaktiv utdelning på sina chanser tio minuter in i halvlek då Per Hellmyrs kunde trycka in bollen i nättaket från snäv vinkel. När så Daniel Berlin gjorde 5-2 på en hörna var frågan om Tellus och matchen skulle punkteras. Ja när Per Hellmyrs läckert spelade fram Patrik Nilsson som distinkt satte 6-2 så var det inte mycket som talade för Tellus. Nej Tellus kom inte tillbaka utan Christian Mickelsson gjorde snyggt 7-2 som därefter följdes upp med 8-2 genom Per Hellmyrs.

Broberg LSirius smBroberg befinner sig i en bra och uppåtgående formkurva. Hela 5-0 efter första halvlek blev 6-0 tidigt i den andra halvlek. Matchen var förstås avgjord. Sirius höll dock mode uppe och jämnade ut siffrorna till 6-2. Sirius vann andra halvlek och får bygga vidare på det. Broberg fortsätter att krypa uppåt i tabellen och ser allt mer ut som en slutspelslag.

Broberg har under de senaste matcherna låtit sina båda målvakter Max Bergström och Dennis Wasberg få turas om att spela matcherna.
I dag var Dennis tur och det såg ut som Dennis skulle kunna få hålla nollan. Men det blev två insläppta mål. Ett på hörna och ett på straff.

Ni såg riktigt bra ut i första halvlek. Vad tycker du om matchen?
– Bara att hålla med, fantastisk första halvlek. En av våra bästa i år. Andra är däremot rätt loj från båda sidor. Kändes som att alla började tänka på fredag redan i andra halvlek…

Hammarby smSandvikens AIK LHammarby och Sandviken spelade första halvlek mållös. Men redan i inledningen av andra halvlek så tog Sandviken rättmätigt ledningen genom Erik Pettersson i samarbete med Alan Dzhusoev. Det var ett distansskott som inte såg allt för märkvärdigt ut, men där Patrik Hedberg i Hammarbymålet troligen var skymd av egna försvarare.
Hammarby kvitterade dock ganska omgående på en hörna där Robin Sundin fick på en riktigt pärla.
Erik Pettersson återtog ledningen på målvaktsretur på Dennis Henriksen skott. Men Hammarby höll sig kvar i matchen när David Pizzoni-Elving återgav Hammarby hoppet om en poäng.
Matchen gick dock till Sandviken. Christoffer Edlund visade sig plötsligt i matchen och återgav ledningen för SAIK.
När så matchens snyggaste mål gjordes av Daniel Mossberg så var matchen avgjord. Niklas Gälman fick göra sista målet och fastställde slutresultatet till 2-5.

Västerås SKVetlanda 4o pVästerås vann viktig streckmatch.
Västerås och Vetlanda spelade en jämn första halvlek, men Västerås gick till halvtidsvila med 3-1-ledning efter ett sent hörnmål. Vetlanda fick nytt hopp när Daniel Johansson på egen hand tog sig igenom och satte 3-2. Västerås ökade snabbt på till 4-2 men Joakim Andersson reducerade snabbt till 4-3. Västerås har en förmåga att göra viktiga mål på hörna. 5-3 gjorde Anders Bruhn på hörna. Vetlanda tog time out men strax därefter gjorde Simon Jansson 6-3 och därefter gjorde Mikael Olsson 7-3. Matchen slutade 8-4 efter att Patrik Johansson först reducerat till 7-4 och junioren Rasmus Sjöström gjorde ytterligare ett mål för Västerås.

Kalix LEdsbyn smKalix och Edsbyn spelade en jämn match men det blev till slut en mycket stabil Edsbynseger.
Matchen avgjordes under två korta perioder i båda halvlekarna då Edsbyn gjorde två mål inom loppet av några minuter. Därefter tog Edsbyn och visade sin klass och gick i från och vann med 6-0.