Elitserien: Gripen tar strid kring kvalstrecket

Tillberga hade möjlighet haka på slutspelsstriden vid seger mot ”bottenlaget” Gripen. Men Tillberga fick lämna planen utan poäng.  Viktig tvåpoängare till Gripen i kampen om att undvika kvalspel. 3-1 för västgötarna.

Få målchanser och inte heller några mål efter första matchens första tjugo minuter.  I 25:e matchminuten satte Henrik Larsson fart på mittfältet och spelade ut till Adam Rudell som spelade in bollen framför mål där Johan Grahn kunde sätta bollen i mål. Adam Rudell kolliderade för övrigt tidigt i matchen och vilade inledningen av matchen.

Adam Blomster hade ett friläge i 40:e match minute efter en fins djupledsboll från Eetu Peuhkuri. Adam satte dock bollen rakt på Kevin Sterners benskydd när han försökte lägga en tunnel på Kevin.

Tillberga fick ingen ordning på sitt spel i andra halvlek. I stället spelade Gripen stabilt och skapade chanser framåt. Gripen ökade till 2-0 på en hörna genom Viktor Nordmark och därefter drog Eetu Pehukuri på ett skott där Kevin Sterner lämnade retur och Mattias Jansson påpassligt höll sig framme och gjorde 3-0.
En nöjd hemmapublik fick därefter inte se särskilt mycket till bandy, men kamp och lite smågrinigt på plan. Tillberga reducerade genom Rinat Shamsutov på en hörna. Sex hörnor i andra halvlek var egentligen vad Tillberga skapade. Utöver målet hade Tillberga ett skott i stolpen på hörna när knappa fyra minuter återstod. Gripen kunde hålla ifrån Tillbergas försök till reducering och inkasserade två poäng.

Gripen Trollhättan – Tillberga Västerås 3-1 (1-0)
Hörnor: 7-7 Hörnmål: 1-1