Elitserien: Edsbyn knäckte Bollnäs segersvit – SAIK upp i serieledning

Edsbyn

Broberg var på väg att skrälla mot Sandviken men rasade ihop som ett korthus. 5-3 till Broberg när 20 minuter återstod blev 5-9 till Sandviken. Hela 2 788 besökte Hällåsen.
Edsbyns knäckte Bollnäs segersvit efter 3-2 på Sävstaås inför 4 500 åskådare. Sandviken förbi Bollnäs i tabelltoppen och även Villa Lidköping passerade Bollnäs efter seger borta mot Kalix. David Karlsson gjorde hela fem mål för Villa Lidköping och toppar skytteligan i Elitserien.
Edsbyn hakar på i toppen och ligger fyra i tabellen.

IFK Vänersborg vann derbytmötet mot Gripen Trollhättan i en jämn match där Vänersborg var i ledningen större delen av matchen men där Gripen fick jaga för att komma i kapp. Med åtta minuter kvar var Gripens underläge bara ett mål efter att Linus Rönnqvist gjorde lagets tredje hörnmål för dagen till 3-4. På tilläggstid kom avgörandet med två snabba Vänersborgsmål till 3-6. Viktig seger för Vänersborg efter tränarbytet. Man ligger kvar på femteplats.

Västerås upp på sjätteplats efter seger mot Tillberga. Storpubliken 5 500 åskådare fick se Jonas Nilsson göra tre mål och se de grönvita vinna med 6-2. Tillberga utan Rinat Samsjutov som i all hast lämnat elitbandyn för div 1-laget AIK. 14-årige Kasper Sandgren debuterade i elitserien för Tillberga. I Västerås SK debuterade Linus Björklund och gjorde dessutom mål!!

Hammarby tog sig upp på slutspelsplats efter 3-1 seger mot Tellus. Storpublik hade tagit sig till Zinkensdamm för att se det täta derbyt. Nära 6 200 åskådare var på plats. Jesper Jonsson matchvinnare för Hammarbymed två mål.

Sirius hakar på i kampen om en slutspelsplats efter seger mot Vetlanda med 5-3. Teemu Määttä tvåmålsskytt för Sirius tillsammans med Markus Kumpuoja. Tobias Nyberg gjorde två mål för Vetlanda.