Allsvenskan: Målhungrig Lukas Persson

Kungälv slog Boltic. Lukas Persson gjorde tre mål under matchens första tio minuter och IFK Kungälv gick upp till en 0-4-ledning. Boltic stoppade ”blödningen” och närmade sig till 3-5. Men då slog han till igen. Lukas Persson gjorde sitt fjärde mål till 3-6 när femton minuter återstod. Ett sent reduceringsmål till 4-6 för Boltic men närmare än så kom inte Boltic. Joakim Jansson gjorde två mål för Boltic. Kungälv hakar på i striden om en kvalplats mot bland annat just Boltic.

Jönköping tog två viktiga poäng i kampen om ett förnyat allsvenskt kontrakt. Seriejumbon Blåsut besegrades med 4-0 efter 1-0 i halvtid. Jönköping på åttonde plats med Katrineholm och Blåsut bakom sig.

Tranås BoIS tog hem två viktiga poäng efter seger mot Katrineholm. Segersiffrorna skrevs till 2-1. Marcus Carlsson och Robin Östh gjorde BoIS mål innan Katrineholm kvitterade på straff genom Viktor Gogman strax före halvtidsvila. Inga mål i andra halvlek således.

Målrik match när Frillesås och Nässjö spelade 6-6. Fredrik Brandin, Frillesås, och Linus Nilsson, Nässjö, tvåmålsskyttar i matchen.

I norrgruppen delade Gustavsberg och Falu BS på poängen. Matchen slutade 3-3 där Gustavsberg gick upp till 2-0 redan under första tio minuterna. Ett resultat som höll sig ända fram till halvtidsvila. Falu BS fick en lika lyckad inledning på andra halvlek och ställningen var 2-2. Gustavsbergs Anton Engström återgav hemmalaget ledningen innan Anton Lundberg kvitterade till 3-3 för Falu BS i den 87:e matchminuten.

Tomas Knutsson gjorde inte mindre än fyra mål när Nitro Nora slog tillbaka IFK Rättvik med 8-3 efter 4-1 i halvtid.

Borlänges P&L City besegrade Örebro SK i Berns Arena. Det blev hela 10-5 till gästerna.

Ljusdals match mot UNIK ställdes in på grund av isproblem som uppstått under senaste dygnets kalla väder.