Elitserien: Storsegrar för Västerås SK och Vetlanda BK

Vänersborg fick en kanonstart i bortamötet mot Västerås SK. Tidigt 1-0 och friläge till 2-0 strax efteråt, men inte långt efteråt så hade Västerås vänt till ledning och gick därefter upp till klara 5-1 i halvtid och vann till slut med 9-3. Tvåmålsskyttar Simon Jansson, Jacob Bucht och Jonas Nilsson för Västerås. Tobias Holmberg spelade fram till tre spelmål och gjorde ett själv.
Ted Bergström om segermatchen som även svarade för ett mål och målgivande passning:
– Ja en väldigt fin insats. Hårt jobb både framåt och bakåt. Många som var bra idag. Men riktigt skönt att få göra mål och spela fram. Lite annan vind i seglen nu
Viktiga två poäng för Västerås i kampen om en slutspelsplats eller att nå topp fyra i elitserien. Just nu är Västerås med en match mindre spelad fem poäng efter Edsbyn och fyra poäng före Vetlanda som ligger under slutspelsplats.

Storseger för slutspelsjagande Vetlanda

Slutspelsjagande Vetlanda vann med hela 14-4 över Tellus, även om starten var trevande tyckte Patrik Johansson, spelare i Vetlanda:
– Vi började lite trevande och spelade svårt i början av första innan vi tog tag i spelet på ett bättre sätt. Vi spelar på många spelare och var effektiva idag.

Vetlanda har tappat många ledningar under säsongen. Känns det här lite som en vändning eller proppen ur för lite mer flyt för er?
– Jag tycker inte det kändes som en vändning så, det var det snarare i matchen mot Saik i så fall. Men viktigt för oss att göra mycket mål och fina till målskillnaden, det kan bli viktigt i slutändan.

Joakim Andersson femmålsskytt och spelade fram till två mål. Unge Filip Bringe tremålsskytt.

Läs också