Elitserien: Matchen Tellus och Villa Lidköping flyttad igen!

Matchen mellan Tellus och Villa Lidköping i den avslutande elitserieomgången kommer att spelas i Stockholmsområdet.
Vilka arenor kan bli aktuella?
Enligt TK:s ordförande finns det spelbara arenor både i Gustavsberg, Sollentuna bland annat där det spelas allsvensk bandy. De ska hålla för spel i elitserien. Även Studenternas kan bli aktuell. Och är Uppsala inom området så finns även Relita-hallen.

Vilka lämnade in protesten? Protesten kom in från elitserieföreningen och tjänstemän på förbundet efter protester från vissa klubbar. SAIK och Bollnäs omnämns bland dem.

Tellus och Hammarby spelar sista omgången på hemmaplan. vilka får spela på Zinken, Tellus eller Hammarby? – Hammarby. Varför då?
Tellus skulle ha spelat första omgången på hemmaplan, men det ändrades så att Villa spelade på hemmaplan då man inte med säkerhet vet att det finns spelbar is på Zinkensdamm så tidigt på säsongen. Risken är att Tellus skulle få flera uppskjutna matcher i inledningen av säsongen.


I slutet av december togs beslutet att flytta Tellus hemmamatch mot Villa Lidköping i den avslutande omgången till Sparbanken Lidköping Arena. Anledningen till flytten var att både Hammarby och Tellus har hemmamatch i den avlutande elitserieomgången, fredag 17 februari, och att dessa matcher ska spelas samtidigt.

När matchflytten blev känd kom stora protester från övriga elitklubbar. Även många andra personer reagerade starkt mot att Villa Lidköping skulle få stora fördelar av en extra hemmamatch i den sista spelomgången i kampen om det två första platserna i Elitserien som innebär både prispengar och favörer i SM-slutspelet.

Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté har nu tagit beslutet att matchen istället ska spelas på en reservarena i Stockholmsområdet.
– Tävlingskommitténs bedömning är att man i första hand måste beakta de sportsliga konsekvenserna av en flytt av matchen till Villas hemarena. Elitserien kan komma att avgöras både beträffande antalet poäng och målskillnad efter den sista omgångens resultat, säger Christer Persson, ordförande i tävlingskommittén.

Läs också