Spelarnytt: Vetlanda förlänger med Philip Lennartsson och Patrik Johansson

Vetlanda BK avslutar säsongen i kväll. I dag presenterade klubben två förlängda kontrakt. Patrik Johansson och Philip Lennartsson fortsätter att spela för klubben.  
Sportkommitténs Anders Freijd är glad att kunna presentera två kontraktsförlängningar innan serien är avslutad:
– Det är väldigt roligt så klart, det är positivt att två så viktiga spelare för oss väljer att förlänga kontraktet. Särskilt kul att just Philip går i bräschen, han brukar ju annars höra till de som väntar längst med att förlänga, säger Anders Freijd.

Philip Lennartsson, 25 år, med Vetlanda BK som moderklubb har förlängt med ytterligare två år för smålandsklubben. När kontraktet går ut har Philip spelat tio säsonger för klubbens A-lag.
– Bandy för mig är VBK och det är här jag vill vara med och vinna något, säger Philip Lennartsson till klubbens hemsida.

– Jag känner en stor revanschlusta efter den här säsongen som inte blev som jag tänkte, vare sig för mig eller laget. Laget kom snett in i det med några uddamålsförluster, som man straffas för i en så jämn serie. Personligen fick jag lida hela säsongen för den skada jag drog på mig i World Cup och jag ser fram emot att bli helt frisk till nästa säsong, säger Philip Lennartsson.

I år har Philip gjort två mål och spelat fram till ett på 21 matcher samt samlat på sig 80 utvisningsminuter.
Patrik Johansson, 28 år, stannar även han två säsonger. Patrik har nu spelat två säsonger för Vetlanda. Dessförinnan spelade han fem säsonger för Sirius.
– Jag trivs bra i VBK, tror på laget och vill vinna titlar här. Det kan låta provocerande med tanke på årets placering, men jag tror att alla sett vilken potential vi har i laget. Får vi bara till defensiven nästa år bör vi kunna vara med i toppen, säger Patrik Johansson som kom tillbaka till VBK införs säsongen 2015/2016.

Patrik Johansson som har IFK Kungälv som moderklubb har gjort 14 mål och spelat fram till två mål i elitserien denna säsongen. Patrik har spelat samtliga matcher under säsongen och dragit på sig 40 utvisningsminuter.

 

Läs också