SM-Slutspelet: SAIK har kvitterat – avgjorde på övertid

Sandvikens AIK hade klart tag på Västerås SK i den första halvleken i den andra semifinalen. Gästande SAIK som föll hemma i den första matchen gick till halvtidsvila med 3-0. Daniel Mossberg svarade för två av målen redan som kom inom tre minuter. Alan Dzhusoev gjorde det tredje målet i den 16:e matchminuten.

I den andra halvlek fick Västerås ett tidigt mål genom Ted Bergström. När Tobias Holmberg reducerade till 2-3 på en hörna fem minuter in i den andra halvlek hade publik, 3 779, och Västerås tänt till på allvar. Högre tempo och rejälare spel från hemmalaget gjorde SAIK passiva.

Västerås fortsatte att få utdelning på sina hörnor. Simon Jansson kvitterade till 3-3 och Magnus Joneby gjorde 4-3, båda målen på hörnor.

Västerås hade greppet om händelserna och när tjugo minuter återstod fick SAIKs Erik Pettersson sätta sig på botbänken. I numerärt underläge fick SAIK en hörna och Daniel Mossberg kvitterade till 4-4. SAIK gjorde även 4-5. Målet kom på straff i den 94:e matchminuten. Erik Pettersson målskytt.

Kvartsfinalserien mellan Sandviken och Västerås är utjämnat och ställningen är 1-1.

Västerås SK – Sandvikens AIK 4-5 (1-3)
10:17 0-1 Daniel Mossberg Assist: Dennis Henrikssen – Hörna
13:14 0-2 Daniel Mossberg Assist: Linus Forslund
15:55 0-3 Alan Dzhusoev Assist: Erik Pettersson
46:44 1-3 Ted Bergström
49:38 2-3 Tobias Holmberg – Hörna
61:31 3-3 Simon Jansson Assist: Oscar Gröhn – Hörna
81:43 4-4 Daniel Mossberg Assist: Dennis Henrikssen – Hörna