Spelarnytt: Ivanov och Pherson spelar inte för IFK i fjärde kvartsfinalen

IFK Vänersborg kommer till den tredje kvartsfinalen utan både ryssen Nikita Ivanov och Felix Pherson.
IFK-tränaren Magnus Nordin kommenterade Nikita Ivanov så här i TTELA:
– Han har inte hört av sig och inte lämnat något meddelande. Och en spelare som inte kommer på träningen dagen innan en SM-kvartsfinal kan vi naturligtvis inte ta med i matchtruppen, säger IFK-tränaren Magnus Nordin.

Ytterhalven Felix Pherson saknas även han.
– Vi har ställt honom åt sidan därför att vi vill göra förändringar i laget, vi väljer en annan uppställning med en annan ytterhalv. Och eftersom Felix själv säger att han inte kan spela på någon annan position än halv så får han stå åt sidan, förklarar Magnus Nordin till TTELA.

– Vi i ledarstaben tar ut det lag vi tycker är bäst för att nå framgång. I dagsläget bedömer vi att Felix inte har presterat tillräckligt bra och att han för närvarande sprider oro i laget, vilket är skälen till att han inte spelar, säger huvudtränare Magnus Nordin via klubbens hemsida.

Vad gäller Felix Pherson så har föreningen haft en inledande dialog med honom om en eventuell fortsättning. Diskussionerna pausades för att återupptas i slutet på säsongen.
-Tränarna sköter laguttagning och tar ut det bästa laget för matchen, och det har absolut ingen koppling till kontraktsförhandlingar med spelare, klargör Tommy Hjert.

TTELA skriver att Felix Pherson lämnat IFK Vänersborg med omedelbar verkan.

Läs också