Spelarnytt: Vetlanda förlänger med Vilén och Törner

Vetlandas säsong för elitlaget tog slut tidigare en tänkt, men i juniorlagen är med man i slutspelet. Samtidigt så arbetar klubben med att göra klart truppen för kommande säsongen. Nu har Vetlanda gjort klart med ytterligare två spelare som förlänger kontraktet med föreningen. Pontus Vilén och Viktor Törner är båda klara för två nya säsonger.

Bandyworld öppnar SillySeason-sidan med Vetlandas BK-kontraktsläge och trupp just nu >>

Pontus Vilén debuterade i VBK redan 2012/13 och har de senaste säsongerna blivit bofast i A-laget. Nu är Pontus, som är uppvuxen i Ekenässjön och har Skirö som moderklubb, klar för ytterligare två säsonger i VBK.
– Det känns väldigt kul förstås. Man känner ju sig redan nu i slutet av februari revanschsugen och vill bara att nästa säsong ska starta. Den här säsongen blev ju inte alls så bra som vi hade velat, men jag vet att vi har en hög potential i laget och nu gäller det bara att vi blir jämnare nästa säsong, säger Pontus Vilén.

Pontus spelade samtliga matcher och gjorde sex mål säsongen som gick, bland annat VBK:s första mål för säsongen i premiären mot Bollnäs.
– Jag tycker det är svårt att bedöma min säsong när laget samtidigt inte gick bra. Det gick helt okej för mig, men i slutändan är det en lagsport, säger 21-årige Vilén.

Truppens andra Skiröfostrade spelare är Viktor Törner, som är den spelare som har spelat längst tid i VBK. I höst är det 10 år sedan han debuterade i A-laget och sedan dess har det blivit över 200 matcher i VBK-tröjan. Nu har även Viktor skrivit på för två nya säsonger i VBK.
– Det har alltid varit målet att stanna i VBK. Jag trivs i klubben, med laget och i staden. Så det är skönt att det är klart. Jag tillhör ju kanske de äldsta i laget och det är klart att jag ska ta lite mer ansvar och pusha på. Men det är många yngre killar med mycket driv och som tar för sig, säger Viktor Törner.

Läs också