Allsvenskan: IFK Kungälv har undvikit konkurs

Foto: Johan Spanås (C) www.bandyfoto.se

IFK Kungälvs akuta konkurshot är undanröjt. Klubbens medlemmar och andra bandyvänner har bidragit med 300 000 kronor vilket var de pengar som krävdes för att rädda föreningen. I slutet av förra veckan saknades det 116 000 kronor men de kom in till IFK Kungälv i helgen.
 – Engagemanget från våra medlemmar är helt otroligt. Det visar att det finns en enorm kraft i den här föreningen och den måste vi ta vara på nu, säger IFK Kungälvs ordförande Stefan Strand. 
I går stod det klart att föreningen har fått in de pengar som krävs för att betala ut det fastställda ackordet efter den rekonstruktion föreningen genomgått under vintern och våren.
IFK Kungälv har haft skulder på över 4 MSEK och det totala ackordskostnaderna landar på ca 1,3 MSEK.

– Pengarna vi saknade har vi fått in nu via olika former av lån och bidrag. Det känns givetvis helt fantastiskt att det finns så många människor som brinner och bryr sig om IFK Kungälv. Det är svårt att beskriva i ord vad man känner inför vilken insats alla från; föräldrar till våra yngsta barn, pensionärer, supportrar, medlemmar i styrelsen, gamla spelare, nuvarande spelare och andra personer, har gjort för IFK Kungälv. Det vi kan konstatera är att vi måste ta vara på det här engagemanget för att bygga en stark föreningen igen, säger Stefan Strand till klubbens hemsida.

IFK Kungälv kommer att fokusera gemenskap genom hela föreningen.

– Det har varit en lång resa sedan vi ansökte om rekonstruktion och inom kort kan vi nu lämna den bakom oss. Under den här tiden har vi också arbetet fram en ny vision för föreningen. IFK Kungälvs styrka ligger i vår ungdomsverksamhet. Kostnader för ett A-lag ska aldrig igen få äventyra föreningens överlevnad. Med en stark ungdomsverksamhet kommer vi få förutsättningar till att också ha ett starkt A-lag där vi så klart vill att så många egenfostradespelare ska spela. På föreningsmötet förra tisdagen kom det fram många bra tankar som vi måste ta till vara på. Nu inleds arbetet med att bygga upp föreningen igen. Det är ett arbete som kommer kräva ett fortsatt hårt jobb och engagemang från alla i föreningen, säger Stefan Strand.

Läs också