Elitserien: Premiär Västerås SK – Bollnäs GIF

Foto: Johan Spanås Bandyfoto.se

I kväll drar elitserien i gång med Västerås SK och fjolårets finalister Bollnäs GIF. 
Sparsamt under Silly Season

Två lag som varit sparsamt aktiva på värvarfronten inför årets säsong. Bollnäs har däremot tappat rutinerade spelare som Pär Törnberg och

#39 Martin Landström Västerås SK
Foto: Västerås SK

framförallt stjärnspelaren Daniel Berlin.
Bollnäs har fått Johan Berglund från Ljusdal med Västerås SK har framtidslöftet Martin Landström på pluskontot. Däremot finns Jonas Nilsson och Janne Rintala med på minuskontot.

Frånvarolistan

Båda lagen har haft två tunga namn på frånvarolistan. Bollnäs har Patrik Nilsson på denna och under World Cup fick Andreas Westh skada i ansiktet. Andreas spelar i kväll. Patrik Nilsson drabbades av giftstruma och missade försäsongen. När så Patrik började träna igen så svullnade knät av överansträngning. Patrik Nilsson berättar för Sveriges Radio att han behöver lite mer träning innan han kan spela matcher.

Västerås SK har just nu Simon Jansson på skadelistan och även haft Mikael Olsson. Simon Jansson spelar inte i kväll.

Försäsongen

Försäsongen har resultatmässigt varit helt okej för Västerås SK. Segrar i flera träningsmatcher och även final i Svenska Cupen. World Cup blev däremot mindre lyckad och man tog sig inte vidare från gruppspelet efter två förluster och oavgjort mot Vetlanda BK.

Bollnäs har inte haft någon framgång i höst. DM-finalförlust tidigt på säsongen mot Edsbyn och seger mot Broberg dessförinnan. I övrigt har det inte varit några resultat som får Bollnäs att kännas som ett semifinallag i vinter.

Sammanställningar med trupp, försäsong och ”spelarförändringar”.
 Bollnäs fakta 
Västerås fakta

 

 

 

Läs också