Elitserien: Sirius plockade poäng mot mästarna

Sirius 2017 Foto: Johan Spanås Bandyfoto.se

Det blev en spännande match mellan Edsbyn och Sirius med ett sent ”avgörande” i slutminuterna.

Sirius hämtade in Edsbyns 3-1-ledning till 3-3 på två minuter under matchens sista fem minuter. Bra insats av Sirius där Teemu Määttä gjorde matchen sista båda mål. Teemu vann inte bara en poäng åt Sirius utan även målkampen mot sina båda bröder Toumas och Tommi. Viktig poäng för Sirius i kampen om att i första hand undvika kvalet och kanske kunna vara med i striden om slutspelsplats.

Martin Fridh gav Edsbyns ledningen efter fin framspelning av Mattias Hammarström. Målen dröjde ända till 15:e matchminuten som blev målslnål.
Sirius nyförvärv JimiHeinonen kvitterade för Sirius ett par minuter för halvtidsvila.
Toumas Määttä gav Edsbyn ledningen till 2-1 på en hörna och Oscar Wibklad ökade på 3-1 efter att Sirius trasslat till det för sig själva.

Edsbyns IF – IK Sirius 3-3 (1-1)
Skott: 10/4 Hörnor: 12/8 Straffar: 0/0 Frislag: 19/14 Utv: 0/5
Publik: 1 019