Elitserien: Två poäng till VSK i bortamötet mot Motala

Nykomlingen IFK Motala som fortsätter att göra det jobbigt för motståndarna. Västerås SK fick bekänna färg i snöfallet på gamla Motala Isstadion som numera heter XL Bygg Arena.
VSK inkasserade dock viktiga två poäng efter onsdagens 2-8-förlust mot Edsbyn.

Men det började tungt för förhandstippade VSK. Östgötarna tog ledningen på straff efter tolv minuter genom Erik Ivarsson. Martin Landström kvitterade för VSK och Stefan Edberg gav VSK ledningen. I andra halvlek ökade snöfallet. Mikael Olsson kunde dock öka VSK-ledningen (62 minuter spelade). Ett par minuter efter målet tvingades Simon Jansson i Västerås SK utgå från matchen skadad.

Matchen fick ny nerv när Viktor Spångberg gjorde 2-3 när bara tio minuter återstod. Motala nådde dock inte hela vägen denna gången heller.

I hemmalagets jakt på en poäng så utökade Tobias Holmberg istället VSKs ledning och Martin Landström fastställde slutresultatet till 2-5. Med kvällens två poäng passerar Västerås Villa Lidköping till den viktiga fjärde platsen. VSK har dock en match mer spelad.

Albin Rohlén utsedd till bäste spelare i IFK som gör ytterligare en bra match som dock inte leder till någon poäng.