Elitserien: Storseger för Edsbyn mot Tellus

Oscar Wikström  fortsätter att ösa in mål. Tre mål Tellus och Edsbyn är fortsatt tabelltrea. Tellus åkte på sin tredje storförlust i avsaknaden av sin  lagkapten Martin Krigh som är långtidsskadad. Det tre senaste matcherna har slutat 3-7, 2-7 och förlust med 2-8 mot Edsbyn.

Tellus stretade inledningsvis emot bra. Edsbyns ledning dröjde dock ända till den 23:e matchminuten då Tuomas Määttä gjorde 1-0. Bara fyra minuter efter målet ökade Oscar Wikblad på en hörna och Mattias Hammarström ökade på ytterligare en hörna. Jonas Enander reducerade för Tellus men Oscar Wikblad ökade på till 4-1 före halvtidsvila. Joakim Svensk stängde matchen med att göra 5-1 tidigt i andra halvlek.

Erik Persson som vaktade Edsbyns bur i kväll fick plocka upp ytterligare en boll i maskorna när Stigh Fischer reducerade till 5-2. Mattias Hammarström ökade därefter på Edsbyns ledning med ett två mål och Oscar Wikström med ett mål. Mattias hade chans att göra sitt fjärde mål på en straff men brände denna.

Elitserien
Edsbyns IF – IK Tellus 8-2 (4-1)
Skott: 5/3 Hörnor: 10/3 Straffar: 1/0 Frislag: 16/10 Utv: 20/30
Mål, EIF: Oscar Wikblad 3,  Mattias Hammarström 3, Joakim Svensk, Tuoamas Määttä
IKT: Jonas Enander, Stig Fischer