Elitserien: Sent avgörande när Edsbyn besegrade Kalix

Edsbyn höll för favorittrycket i matchen mot Kalix som successivt spelade upp sig. Björn Hellman storspelade i Kalixmålet.

Edsbyn inledde klart bäst men hade bara 3-1 i halvtid efter att Kalix successivt spelat upp sig och Björn Hellman storspelade med bland annat straffräddning. Båda lagen har tätt mellan matcherna just nu inför jul. Intensiteten i matchen var inte i slutspelsnivå men publiken bjöds ändå på
hygglig elitbandy. Känslan är att Kalix har ett större spel inom sig men att man slarvade lite väl mycket och inte hade riktigt rätt inställning
i den första halvleken.

Edsbyn ökar på ledningen till 4-1 tidigt i andra halvlek genom Hans Andersson. Misstänkt offsidemål. Kalix reducerade när Simon Wiklund fick på en praktträff i nättaket på en hörna. Kalix fick energi av målet och fick skapade ytterligare sex hörnor. Kalix hade en bra period och visade bättre inställning i de andra halvleken.

Norrbottningarna fick dock inte utdelning på sitt spel utan att Oscar Wikblad ökade på till 5-2. Återigen misstänkt offside. Kalix gav inte upp. Olov Englund skickade upp bollen till Simon Wiklund som plockade ner lyran och satte bollen i mål mellan målvakten Anders Svenssons ben.

Kalix hade ett ypperligt läge att reducera i en omställning, men domaren Jacob Liljgren bröt omställningsläget och blåste frislag till Kalix…
Kalix kom inte närmare även om man försökte och skapade ytterligare hörnor. Istället var det Edsbyn som gjorde mål när man utnyttjade misstag i Kalixspelet. Tuomas Määttä gjorde 6-3 och Oscar Wikblad gjorde sitt fjärde och fastställde slutresultatet till 7-3.

Edsbyn befäster sin position toppfyra i Elitserien medan Kalix får kämpa vidare för att undvika kvalplats i kamp med främst Tellus och Sirius.