Elitserien: Broberg och Hammarby kryssade igen

Det blev en het och intensiv match mellan Broberg och Hammarby där båda lagen växlade om att vara i ledningen. Matchen slutade oavgjort i returen precis som i fredagens match.

Underhållande första halvlek där Hammarby fick en smakstart med 1-0 på en hörna genom Felix Nyman. Adam Wijk och Martin Söderberg kvitterar till 1-1 efter ett rikigt snyggt mål när Adam lyfter fram bollen till Martin. Broberg tar ledningen när Martin Söderberg återigen gör mål. 2-1 efter förarbete och framspelning från Vadim Arkhipkin.

Brobergs spel tycktes överraska Hammarby som uppträdde tveksamt och ganska tamt.  Hammarby spelade utan skadade Adam Giljam och Kalle Spjuth. Däremot spelade Carl-Johan Rutqvist som saknades i fredagens möte.

Hammarby tog initiativet i andra halvlek målmässigt. Ilja Grachev kvitterade till 2-2 vid bortre stolpen efter passning från Ivan Lebedev som rundade Brobergs högerförsvar. Målet kom direkt i andra halvlek. Christoffer Fagerstöm återgav Hammarby ledningen efter framspelning av Ilja Grachev.

Matchen var helt jämn när Jonas Engström kvitterade till 3-3. Broberg gick för ledningsmål och Hammarby hade problem att få till spelet. När spelet vägde över klart för Brobergs del så var det i stället Hammmarby som återtog ledningen. Ilja Grachev, bäst i Hammarby, var inblandad även i det målet och var också han som gjorde det.

Martin Söderberg gjort sitt tredje mål för dagen när Broberg kvitterade till 4-4. Jonas Nygren hittade Martin med en fin passning där Hammarby tappade markeringen på Martin.

Viktig poäng för Broberg som därmed är uppe på samma poäng som slutspelsplacerade IFK Vänersborg med tolv poäng. Hammarby fortsätter sin förlustfria svit på tio matcher. Med en match mer spelad än Edsbyn så toppar Hammarby elitserien.