Elitserien: Frillesås BK är det nya elitserielaget

Frillesås BK från Kungsbacka i Halland är klara för finrummet och elitseriespel kommande säsongen. Den 58-åriga klubben har vunnit den näst högsta serien vid ett tillfälle tidigare men misslyckades i kvalet till den högsta serien 2006. Men nu är laget där efter serieseger i allsvenskan ersätter man Tillberga som kom sist i säsongens elitserie och ramlar ut.

Det blev seger i den avslutande matchen mot Tranås BoIS med 7-4.
Frillesås avslutade allsvenskan inför den fina publiksiffran 1 767 på Sjöaremossen. Det är nytt publikrekord för Frillesås BK. Det tidigare kom från säsongen 2006/07 och var på 1 043 personer.
Halland har aldrig haft något lag i högsta serien tidigare, men trots allt är IFK Växjö det sydligaste laget som spelat i högsta serien. Det gjorde man 1941.

Frillesås är fyllt av spelare med elitserierutin från bl a GAIS och IFK Kungälv. En av dem är Mattias Johansson som gick från elitserielaget Villa Lidköping till Frillesås för att försöka föra upp klubben på en högre nivå. Mattias var förstås överlycklig.

– Jag grät oavbrutet i tio minuter från att det var cirka tre minuter kvar av matchen. Det här betyder så oerhört mycket. Jag är otroligt stolt över inte bara laget, utan även klubben och organisationen som gjort den här satsningen möjlig. Att vi skulle nå så här långt var det nog ingen som trodde, säger Frillesås spelande tränare Mattias Johansson till svenskbandy.se.

– Det var som en välregisserad saga, Sjöaremossen höll på att sprängas. Det var fem minusgrader och snö på träden, det är bland det vackraste jag sett, säger Mattias Johansson.

Läs också