SM-Kvartsfinal 4: Villa vidare till semifinal – Johan Esplund i storslag

Västerås SK mäktade inte med att få till en femte avgörande match. Villa är framme i semifinal mot regerande svenska mästarna Edsbyns IF. Johan Esplund är i storslag och blev matchvinnare med tre mål.

En stark inledning av Västerås SK gav rejält tryck på hemmalaget Villa och en tidig utvisning på Tim Persson ökade trycket. Villamålvakten Jesper Thimfors visar fortsatt form och VSK hade inte samma effektivitet som senaste hemma i ABB-Arena. Villa däremot var effektiva. Jesper Eriksson djupledsboll till David Karlsson gav villaledningen i den åttonde minuten. Efter en lång ihärdig VSK-forcering kunde ökade Christoffer Norin på till 2-0 i den 33:e matchminuten efter att ha hittat i genom VSK-försvaret. Återigen svarade Jesper Eriksson för framspelningen. Villa kom successivt in i matchen och matchens gigant Johan Esplund ökade på till 3-0. En väl optimistisk villaforcering i slutminuterna av första halvlek gav omställningsläge för VSK där Ted Bergström visade sin målfarlighet och tyckte in en reducering till 3-1 alldeles före halvtidsvila.

Första halvlek var Västerås men Villa gjorde målen. Och det tycktes som Villa hade hushållat bäst på krafterna till andra halvlek. Villa fick dessutom börja i numerärt överläge sedan Robin Folkesson och Stefan Edberg dragit på sig utvisningar de sista fem minuterna utav den första halvleken. Johan Esplund ökade villaledningen 5ill 4-1 på precis i den period då Västerås SK höll på att bli fulltaligt. Ett mål som gav Villa energi medan den sakta tycktes ebba ut hos de grönvita.

Johan Esplund ökade på till 5-1 i samband med en hörna. Västerås SK mäktade inte med den forcering som många förväntade sig skulle komma. VSK hade dessutom förbrukat möjligheten försöka få till en förändring genom time out då den togs i första halvlek.

Villa Lidköping – Västerås SK 5-1 (3-1)
07:30 1-0 David Karlsson Ass: Jesper Eriksson
32:58 2-0 Christoffer Norin Ass: Jesper Eriksson
44:32 3-0 Johan Esplund
46:11 3-1 Ted Bergström Ass: Tobias Holmberg
54:04 4-1 Johan Esplund Ass: Petter Björling
69:23 5-1 Johan Esplund
Publik: 2 717