Spelarnytt: Villa nyttjar optionen med Christoffer Norin

Christoffer Norin och Villa Lidköping har klart med fortsättning inför nästa säsong. Christoffer är Villas främste målskytt efter David Karlsson.
Inför säsongen 2016/17 kom Christoffer Norin tillbaka till Lidköping från Kalix, då skrevs ett kontrakt på 2+1 – nu är det klart att plusåret nyttjas och Norin blir kvar även nästa säsong.

– Det känns bra och naturligt att fortsätta när man haft två ganska bra år, jag har hela tiden varit inställd på att fortsätta här och haft en förhoppning att få vara kvar. Vi har haft en bra dialog och sedan har man själv känt att man gjort det bra och är värd en fortsättning, säger Christoffer som har blivit till en vass allroundspelare.

Christoffer lämnade Lidköping för ett äventyr i Kalix inför säsongen 2013/14, där blev han kvar i hela tre säsonger för att sedan flytta tillbaka hem.
Hur tycker du själv att din utveckling har varit sedan du kom tillbaka?

– Enormt stor, man har fått skifta mycket positioner och blivit mer allround även om jag har varit det förut. Man har även utvecklat mer detaljer i sitt spel och anpassat sig till en högre nivå. Det är ju trots allt en stor omställning att komma från Kalix till Villa.

Norin har under säsongen skiftat som forward och halv, något som han trivs med. Som forward får han vara med i avgörandet av anfallen och på halvpositionen får han vara med mer i spelet.

– Jag tycker det är kul att vara lite allround, det passar mig bra att få vara lite överallt. Som sagt så får man vara mycket mer i spelet som halv, som forward får jag vara med mer i avsluten och bidra på den biten, säger Norin.

Läs också