Spelarnytt: Nils Bergström fortsätter i Sirius

#17 Nils Bergström Sirius

Nils Bergström och Sirius Bandy är överens om en kontraktsförlängning. Det nya kontraktet sträcker sig över två säsonger, med option att förlänga ytterligare en säsong.

Nils Bergström stannar i Sirius. Den 26-årige mittfältaren har skrivit på för två nya säsonger plus ett optionsår.
– Det känns mycket bra att Nisse förlänger. Han är en väldigt spelskicklig och drivande spelare som de senaste två säsongerna tagit stora kliv och nått den höga nivå han besitter idag, säger Oskar Robertson, huvudtränare i Sirius Bandy.

Nils Bergström är en egen produkt som spelat i Sirius sedan pojkbandyn, och nu blir det alltså en fortsättning i blåsvart.
– Ja det känns jättebra! Skönt att ha det klart tidigt och nu kunna fokusera på förberedelserna inför nästa säsong, säger Nils Bergström som trivs med bandyn och privatlivet i hemstaden Uppsala.

– Ja med allt vad det innebär att spela bandy och bo i Uppsala så var det ett ganska enkelt beslut att stanna kvar. Framförallt så trivs jag väldigt bra i laget och i hemstaden. Vi har ett bra lag som blir bättre för varje säsong och som är sugna på att spela matcher långt in på våren. Vi har ett omklädningsrum som är fyllt av personer som jag väldigt gärna skulle vilja vinna med, så det skulle jag väl säga är den största orsaken till att jag vill fortsätta i Sirius, säger han.

Och laget har på senare år bjudit på ett underhållande spel som tagit dem till kvartsfinal tre säsonger i följd.
– Jag tycker vi har tagit stora kliv och verkligen etablerat oss som ett slutspelslag. Vi behöver definitivt bli jämnare och hitta ett spel där vi utmanar alla. Bygger vi vidare där vi avslutade i år så tror jag att vi redan nästa säsong kan närma oss lagen i toppen ordentligt, avslutar han.

Läs också