Spelarnytt: Spångberg och Gillgren förlänger – Så är läget för Motala vad gäller kontrakten

79 Rasmus Kettunen

IFK Motala har gjort klart med kontrakt ytterligare två säsonger med den framtidsduon Viktor Spångberg och Elias Gillgren. Tidigare i veckan skrev Philip Floren på ett nytt kontrakt.
Båda spelarna har uppvaktas av andra klubbar vilket Viktor kommenterar så har på klubbens hemsida:
– Väldigt roligt att man skapar intresse, ett kvitto på att man gjort någonting bra. Jag har funderat ganska mycket fram och tillbaka. Det enda konkreta intresse som fanns var från Vänersborg så det stod mellan att flytta dit eller att fortsätta i Motala. Förståelsen för mina hälsoproblem från IFK:s håll har varit väldigt stor, och det kombinerat med den trygghet jag känner i föreningen vägde till sist över till ett beslut att satsa vidare i IFK.

– Jag och min sambo trivs väldigt bra i Motala med arbete och sånt. Sen trivs jag väldigt bra med min roll på isen. IFK är en uppåtgående förening och jag känner att detta är det bästa stället för mig att utvecklas på, säger Elias Gillgren.

Klara inför kommande säsongen är: Vitaliy Klyushanov, Erik Ivarsson, Philip Florén, William Lövstedt, Eric Lisell, Olle Nordlund, Fredrik Lönn, Anton Spångberg, Albin Rohlén, Jussi Aaltonen, Viktor Spångberg, Elias Gillgren, Niklas Ögren,

Lämnar
Sedan tidigare står det klart att Rasmus Kettonen åker hem till Finland för militärtjänstgöring, Patrik Spångberg slutar, Jakob Edberg, lämnade under säsongen, Viktor Uhlin lämnar, Emil Ring är klar för Tranås BoIS.

Kontrakt på väg ut eller osäkra
Hugo Lundqvist, Lucas Hovlund, Oskar Nilsson har utgående kontrakt samtidigt som Eric Ågren har ett år kvar på kontraktet men är tveksam till en fortsättning.

Obekräftade rykten
David Brodén från Hammarby och Jonas Enander från Tellus ryktas vara aktuella för IFK Motala. Detta samtidigt som Mattias Sjöholm tvekar inför en ny säsong med helhetsansvaret vad gäller träningen. En tänkbar lösning skulle kunna vara ett delat tränarskap mellan honom och Magnus Brodén.

Läs också