Elitserien: En spelare till!

Sirius Bandy har 18 kontrakterade spelare – men håller en plats öppen för ett eventuellt nyförvärv närmare säsongen, det skriver Uppsala Nya Tidning.

– Just nu har vi inget nyförvärvsmässigt på gång, och är för tillfället nöjda. Vi håller dock en plats öppen, om det skulle vara så att det dyker upp något intressant framöver. Men vi jäktar inte, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson till tidningen.

Karaktären av spelare är viktig.

– Vi får se om det dyker upp något som passar vår kravbild. I så fall kanske vi skulle behöva en rutinerad spelare i försvarslinjen, säger Helmersson vidare.

Det står också klart att finländaren Janne Rintala, som i våras deklarerade att han lämnar Sirius, är klar för hårdsatsande AIK Bandy. Jimmy Helmersson tycker att truppen som just nu tränar ser spännande ut.

– Vi har ett ungt lag, och har en minst sak gemensamt, att bli så bra det bara går. De är villiga att träna stenhårt, säger Jimmy Helmersson.

Både Lars Fall (tidigare lagkapten) och Johan Hydling (tidigare assisterande lagkapten) valde att sluta efter förra säsongen och nu är det klart att Siriusliberon Victor Lundberg tar över kaptensbindeln.
– Jag fick frågan för några veckor sedan under ett samtal med Esa (Määttä). Jag behövde inte tänka länge på det, jag sa ja direkt när jag fick frågan, säger Victor Lundberg till klubbens hemsida.

Siriustruppen går på stor plan i början på september, då Relitahallen ska stå klar. Seriepremiären spelas den 26 oktober hemma mot Tellus.

Inför seriepremiären ska Sirius vara med World Cup och spela följande träningsmatcher enligt Uppsala Nya Tidning:
Edsbyns IF – IK Sirius 1 september kl. 17:00 (Svenska fönster arena)
IK Sirius – HK Start 5 september kl. 19:00 (Relitahallen)
IK Sirius – Finska landslaget 6 september kl. 16:00 (Relitahallen)
IK Sirius – Hammarby IF 20 september kl. 15:30 (Relitahallen)
IK Sirius – IK Tellus 23 september kl. 15:45 (Relitahallen)
IK Sirius – Ljusdals BK 30 september kl. 12:15 (Relitahallen)
IK Sirius – Jenisej 2 oktober kl. 15:30 (Relitahallen)
World Cup 11-14 oktober (Göransson Arena)
IK Sirius – Falu BS 21 oktober kl. 12:15 (Relitahallen)

Läs också