Svenska Cupen: Villa krossade mästarna

Lidköping – Edsbyn raderade Villanolla. Det dröjde ända in sjätte halvleken innan Villa släppte in sitt första mål. Villa vann med hela 7-2 mot regerande svenska mästarna. Med förkrossande 19-2 i målskillnad och tre raka segrar är Villa är klara för semifinal helgens Svenska Cup samtidigt som Edsbyn är utslagna tar sig Hammarby vidare till semifinal.

Hammarby tog chansen att ta sig vidare till semifinal efter 5-3-seger mot IFK Vänersborg.

Vänersborg som vuxit successivt under turneringen kunde mycket väl fått med sig åtminstone en poäng i matchen. Pontus Blomberg satte punkt för matchen med sitt 5-3-mål i slutminuten. Jesper Jonsson och Mikko Lukkarila tvåmålsskyttar. I och med segern så finns chansen vid Villaseger eller poäng ger avancemang till semifinal.

Det blir gruppfinal i kväll mellan SAIK och Västerås SK. Blir det seger för något av lagen i den gruppmatchen Bollnäs – Vetlanda ja då riskerar SAIK och Västerås att åka ut. Så kan fallet bli även vid oavgjort då det blir en målskillnadsaffär i grupp B.

Delad poäng mellan Bollnäs och Västerås SK på tidiga lördagsförmiddagen.

3-3 där hörnskyttet fungerade bra för de båda lagen. Västerås SK inledde annars matchen bäst mot ett defensivt Bollnäs. Västerås tog också rättmätigt ledningen genom Mikael Olsson efter fint förarbete av Jacob Bucht. Daniel Hellmyrs kvitterade omgående på en hörna och därefter var det Bollnäs som tog initiativet i matchen. Samuli Helavouri tvåmålskytt för Bollnäs i  den andra halvleken. Magnus Joneby svarade för den så viktiga kvitteringen till 3-3 som blev matchens sista mål. De sista 15 minuterna i matchen blev mållös.

Vetlanda BK som fortsätter att överraska i Svenska Cupen och fick med sig en poäng mot favoriterna Sandvikens AIK.

1-3-underläge i halvtid för Vetlanda hämtades upp mot Cup-favoriten Sandvikens AIK till 3-3. Först en utkast från målvakten till och därefter skickade Nyberg fram bollen till Adam Rudell som fick med sig bollen i mål och plötsligt var det kvitterat. När Erik Säfström återgav SAIK ledningen till 4-3 trodde nog det flesta att segern skulle gå till Sandviken. Men Vetlanda kom tillbaka på en straff och matchen slutade 4-4. Vetlanda vann därmed andra halvlek.

Grupp A

Hammarby – IFK Vänersborg 5-3 (4-2)
Mål, Hammarby: Jesper Jonsson 2, Pontus Blomberg, Christoffer Fagerström, Adam Giljam.
Vänersborg: Mikko Lukkarila 2, Johan Kock.

Villa Lidköping – Edsbyns IF 7-2 (4-0)
Mål, Villa: Joakim Andersson 2, David Karlsson 2, Joel Broberg, Jesper Eriksson, Johan Löfstedt.
Edsbyn: Daniel Burvall Jonsson, Mattias Hammarström.