Svenska Cupen: Semifinallagen klara – Mästarna utslagna

Liköping – Vetlanda var ytterst nära att skrälla och ta sig till semifinal. Men klara 6-2 mot Bollnäs GIF i en match där Adam Rudell gjorde hela fyra mål räckte inte för avancemang då Västerås SK och Cup-favoriterna Sandvikens AIK spelade oavgjort. Vetlanda slutade på tredje plats trots bäst målskillnad i gruppen. Trots att laget blev utslaget är man säkerligen nöjda med helgen. Ett bra försvarsspel sedan tidigare har Adam Rudell och Daniel Johansson visat sin målfarlighet i helgen.

I den avslutande gruppspelsmatchen var det dramatiskt ända fram till att Västerås SK kvitterade till 2-2. Då var båda lagen nöjda med var sin poäng vilket gav båda lagen avancemang. Västerås tog ledningen i första halvlek genom Robin Andersson. I andra blixtrade Sandviken till med två fina individuella prestationer inom loppet av en minut. Först var det Erik Säfström som blixtrade till och därefter unge Albin Thomsen som på egen hand tog sig igenom VSK-laget och satte bollen i mål till 2-1-ledning. Simon Jansson och Västerås kvittering kom när tio minuter återstod.