Svenska Cupen: Sandvikens AIK och Västerås SK klara för final

Svenska Cupen: Christofer Edlund målskytt.

Lidköping – Sandvikens AIK och Västerås SK är klara för final. Västerås SK slog Villa Lidköping  efter avgörande i förlängningen. Sandviken slog Hammarby med 4-2.

Västerås satte högt tryck på Villa direkt i matchinledningen av fick ett tidigt ledningsmål genom Jansson. Martin Landström ökade på ledningen efter bara tio minuter spelade. Villa hade den energin i laget som man visat upp tidigare i turneringen. Tim Persson svarade för en fin prestation och reducerade för Villa. David Karlsson följde upp med två mål och ”ordningen” var återställd trodde hemmapubliken. Simon Jansson och Robin Andersson på straff så att Västerås gick till halvtidsvila med ledning med hela sju mål under första halvlek.

Villa kvitterade och borde fått straff när Simon Jansson medvetet och regelvidrigt nickade bort bollen i samband med hörna. Upprördheten blev stor i Villa och drabbades istället för utvisning för osportsligt uppträdande.

Västerås vann rättvist i en bra bandymatch som gick till förlängning. Och det avgjordes på en hörna.

Efter en trevande start så tog Sandviken över och vann klart mot Hammarby med 4-2.