Elitserien: Rafflande på Lugnet när Vetlanda besegrade Falu BS – TV-sammandrag

Elitserien Falu BS Vetlanda Skärmklipp Bandyplay

Beklagar kvalitén på sammandraget. Axel Ekholms 0-1-mål saknas bl a.

Nya viktiga poäng för Vetlanda medan Falu BS förlorade poäng.

Axel Ekholm gav Vetlanda ledningen redan efter ett par minuter och det var målvakten David Borvall som svarade för assisten. Davids andra för säsongen.
När kvarten var spelad blixtrade matchen till målmässigt med två mål. För kvitterade hemmalaget genom David Jansson men bara minuten senare återgav Adam Rudell Vetlanda ledningen på en hörna.

Niklas Gälman och Vetlanda ökade på ledningen till 1-3. Återigen ett hörnmål. När så Vetlanda ökade på till 1-4 genom Eetu Peukhkuri med ett mäktigt distansskott befarade hemmapubliken att siffrorna skulle rinna i väg ytterligare. Men Falu BS såg till att få kontakt med två snabba mål före halvtidsvila. Målskyttar Tobias Andersson och Daniel Bäck.
Daniel Johansson fick på en riktig rökare och ökade på Vetlandas ledning till 4-6 i början av andra halvlek. Joakim Bergman reducerade på straff efter en hands på Vetlandaspelare i samband med hörna. Bara ett par minuter senare fick Falu BS återigen straff, men den brände Falu BS. När drygt tio minuter återstod gjorde Adam Rudell sitt andra mål i matchen. Men David Forsell såg till att ge Falu BS kontakt med mål på ett frislag senare.

Vetlanda ligger just nu på sjunde plats precis under ”kvartsfinalstrecket”, men med samma poäng som Edsbyn och Bollnäs ovanför.
Falu BS har två poäng och ligger i mitt getingboet mellan vilket lag som åker ut, de lag som tvingas kvala sig kvar och de lag som får spela åttondelsfinal. Just nu har Falu BS den sista åttondelsfinalplatsen!

Falu BS – Vetlanda 5-6 (3-5)
02:21 0-1 Axel Ekholm Assist: David Borvall (- Målvakt
13:42 1-1 David Jansson
15:05 1-2 Hörna Adam Rudell Assist: Tobias Nyberg
25:29 1-3 Hörna Niklas Gälman Assist: Tobias Nyberg
39:35 1-4 Eetu Peuhkuri Assist: Daniel Johansson
41:44 2-4 Tobias Andersson
44:33 3-4 Daniel Bäck