Elitserien: Delad pott mellan Hammarby och Bollnäs TV-Sammandrag

Delad pott i en snöig tillställning mellan Hammarby och Bollnäs som spelades 3×30 minuter.

Hammarby gick upp till tidig 2-0 ledning. Robin Sundin fick i väg ett skott mot en överraskad Patrik Aihonen redan efter 43 sekunder. Passivt försvarsspel i Bollnäs när Christoffer Fagerström ökade på till 2-0 framspelad av Jesper Jonsson i den första perioden. I den andra kom Bollnäs in i matchen bättre och reducerade genom Patrik Nilsson efter ett skott i nättaket på en hörna. Hammarby vann ”hörnamatchen” med 12 mot fyra 4, men trots övertaget hos hemmalaget var det Bollnäs som satte den enda hörnan i mål. Det var andra periodens enda mål.
I den tredje perioden kvitterade Ville Altonen till 2-2 och Christian Mickelsson gav Bollnäs ledningen. Hammarby kvitterade dock genom Adam Giljam i den 87:e matchminuten och matchen slutade 3-3.

I tabellen där tabelltvåan Västerås och nian Motala har fortsatt en match mindre spelat ligger Hammarby och Bollnäs kvar på fjärde respektive femte plats. Båda lagen har samma poäng nu även med Sandviken och med tre poäng före Vänersborg. Vänersborg ligger nedanför första slutspelsstrecket som innebär att man är klar direkt för kvartsfinalspel utan att först spela åttondelsfinal.