Spelarnytt: Ludvig Johansson klar för tre ny år med Villa

På julafton presenterade Villa att Ludvig Johansson är klar för tre nya år med klubben.

#8 Ludvig Johansson med Villa Lidköping BK som moderklubb finns även med i den bruttotrupp som förbundskapten tagit ut inför VM i februari. Denna säsongen har Ludvig svarat för en poäng i poängligan, en assist. Ludvig spelar vänsterback och har varit utvisad tre gånger under innevarande elitseriesäsong.

Ludvig debuterade i Villa på allvar när han fick chansen att visa upp sig då Tobias Backman fick skadeproblem. Tobias återhämtade sig inte utan återfinns i Villas ledarstab. Nu är Ludvig ordinarie spelare i villalaget och har dessutom aspirant till VM-truppen.

-Känns såklart väldigt bra och skönt att det är klart redan nu, säger Ludvig.

Villa Lidköping har under en lång tid satsat på Ludvig, en talang som har växt in i Villas försvarslinje och som nu kan klassa sig som en av landets bästa försvarare.
-Kul att känna att Villa vill satsa på mig och det här känns som den ledande föreningen på alla plan, så det känns helt rätt med 3 nya år.
För några dagar sedan gjorde högerbacken Martin Andreasson klart för två nya år. Nu säkrar klubben ytterligare en viktig pjäs i en försvarslinje som tillhör en av landets vassaste. Minst insläppta mål i serien och noterbart är att förra säsongen slog Villa ett nytt rekord i minst insläppta mål.

Är det viktigt att ni får behålla försvarslinjen till kommande säsonger?
-Ja verkligen, vi känner ju varandra så bra nu efter några år tillsammans så det är extra viktigt att vi får fortsätta tillsammans. Sen är de såklart skönt och kul att få behålla samma försvarslinje.

22-åringen har den här säsongen fått känna på spel i herrlandslaget för första gången.
-Landslaget är ett mål jag har så det är nästa steg för mig. Det var lärorikt och inspirerande senast jag var på plats och jag har en dialog med Svenne Olsson (förbundskapten) så det känns bra.

Ludvig har vandrat hela vägen från Villas bandyskola till Herrlaget, en häftig resa som inte många har lyckats vandra.
-Såklart väldigt coolt. Att få representera klubben man alltid spelat i och alltid supportat, det är stort för mig, avslutar Johansson.

Klubbchefen Jonas Johansson är såklart nöjd med att få presentera ett starkt kort såhär på Julafton.
–Ännu en viktig kugge klar till kommande säsonger. Satsningen på killar fostrade i det lyckosamma ”projekt 16 till A-lag” fortsätter och Ludvig har ju onekligen gått från klarhet till klarhet, så en plats i Svenne Olssons landslagstrupp kan inte vara långt borta, säger Jonas och påpekar att det är viktigt med 3 raka år så klubben kan bygga långsiktigt.

Läs också