Spelarnytt: Förlängning klar i Vetlanda

Elitserien IFK Motala - Vetlanda BK

Eetu Peuhkuri värvades till Vetlanda BK från finska mästarna Veiterä förra året. Nu är det klart att han stannar minst en säsong till i Vetlanda BK. – Jag vill verkligen satsa vidare här i Vetlanda, säger Eetu Peuhkuri i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.
28-årige mittfältaren Eetu Peuhkuri svarade för tio mål och elva assist under säsongen. Han klev fram som en drivande spelare på mittfältet. Klubben skrivet att man är mycket nöjda med att finländaren väljer att utnyttja plusåret i sitt kontrakt och stanna i klubben ytterligare ett år.
– Eetu har tagit ett stort ansvar och gått från klarhet till klarhet. Han har bra inställning som sprider sig i laget. En duktig tvåvägsspelare som är bra defensivt, och blev allt bättre offensivt under säsongen. Nästa säsong hoppas vi att han kan ta för sig ännu mer i offensiven, säger tränare Patrik Johansson.
Eetu själv anger att han trivs mycket bra i klubben och att beslutet att stanna var nästan självklart.
– Det har gått bra för egen del och jag vill verkligen satsa vidare här i Vetlanda. Det är min bästa och jämnaste säsong i Sverige.
Det blev ett snöpligt slut på säsongen för VBK som under egentligen hela säsongen låg bland de åtta bästa lagen. Men istället för kvartsfinal är säsongen redan över, eftersom det blev förlust mot IFK Motala i åttondelsfinalen.
– Jag är jättebesviken. Det är svårt att fatta att säsongen redan är slut. Det finns inga ord egentligen. Men jag tycker vi har ett bra lag som har något bra att bygga på.
Eetu kommer om några veckor flytta tillbaka till Finland där han kommer spendera våren och sommaren. Han är tillbaka i Vetlanda när höstsäsongen drar igång.

Läs också