SM-Slutspel: Tredje raka för Edsbyn – Bollnäs utslagna TV-Sammandrag

Edsbyn IF vann även den tredje matchen mot i slutspelets derbyserie mot Bollnäs. 5-1, 4-1 och 5-1 blev segersiffrorna för regerande mästarna i de tre matcherna. Siffror som av en del bedömare var i överkant. Bollnäs lyckas bara göra tre mål på tre matcher vilket vittnar om Edsbyns starka defensiva spel fungerar bra som lär vara betydelsefullt mot Villa som väntar i semifinalen.

Efter en jämn första halvlek tog Edsbyn successivt över kommandot i matchen. Efter 1-0 halvtid för Edsbyn gjorde Oscar Wikblad två mål inom loppet av några minuter (54:e och 58:e matchminuten) och ställningen var 3-0.

Tio minuter efter de båda målen tog Bollnäs en time out men utan att det resulterade i något mål. I stället drog man på sig två utvisningar inom loppet av fem minuter. Under utvisningsperioden ökade Edsbyn på till 5-o efter mål av Jonas Edling och Marcus Persson. Edsbyns första mål gjordes av juniorenTed Hedell. Per Hellmyrs avslutade matchserien och säsongen för Bollnäs med ett reduceringsmål i den 84:e matchminuten.

Edsbyns – B0llnäs 5-1 (1-0)
Publik: 2 456