SM-Slutspel: Motala gav Villa problem – Dyrköpt Villaseger TV-Sammandrag

Villa Lidköping lyckades vända till seger mot Motala i kvartsfinalseriens tredje match. Segern innebär att Villa är klara för semifinal. Villa vände underläge i halvtid och med en man mindre då man fick klara sig utan landslagsmannen Felix Pherson som fick grovt matchstraff.

Guldfavoriten Villa får nu klara sig utan Felix i inledningen av semifinalserien där man ställs mot regerande mästarna Edsbyn som slog ut Bollnäs i tre raka.

Visserligen verkade det saknas energi i Villa denna afton. Det såg stundtals lojt och oinspirerat ut. Men Motala är inte sämre än att man kunde utnyttja det. Villa tog ledningen genom Joakim Andersson när matchen var femton minuter gammal. Motala vände på steken och gick halvtidsvila med 1-2.

Villa tog tag i andra halvlek och lyckades vända på matchen med en man kort. Villa vann till slut med 5-2 efter bland annat två mål David Karlsson. En på straff och David Karlsson och Villa har inte bränt en straff under hela elitserie och slutspelsäsongen. Johan Esplund blev utsedd till Villas bästa spelare. I Motala fick Erik Ivarsson priset som bästa spelare och även Elias Gillgren var som vanligt bra i Motala.

Villa Lidköping – IFK Motala 5-2 (1-2)
16:26 1-0 Joakim Andersson Assist: Martin Karlsson
22:37 1-1 Philip Florén Assist: Eric Lisell
32:50 1-2 Elias Gillgren
54:56 2-2 Straff David Karlsson
71:15 3-2 Johan Löfstedt Assist: Johan Esplund
78:00 4-2 David Karlsson Assist: Joel Broberg
89:55 5-2 Martin Karlsson Assist: Johan Esplund