SM-Slutspel: Simon Jansson avgjorde på tilläggstid – TV-Sammandrag

SM Slutspel Semifinal 2 av 5 2019 Hammarby IF- Västerås SK Skärmklipp Bandyplay

Matchen blev uppskjuten femton minuter på grund av publiktillströmningen till den andra semifinalmatchen mellan Hammarby och Västerås. 4 406 personer var på plats. De fick se Västerås gå upp till tremålsledning till halvtid. Vi har väl varsin halvlek kan man väl säga, sa Simon Jansson matchvinnaren efter matchen till Bandyworld. I andra hämtade Hammarby upp underläget till 3-3 efter en stark viljeinsats i snöfallet. På tilläggstid gjorde Simon Jansson det avgörande målet för Västerås SK som nu har 2-0 i matcher i bäst av fem.

När matchen började så dröjde det sju minuter innan Simon Jansson gav Västerås ledningen. Simon höll sig framme på retur efter Patrik Hedbergs räddning på Ted Bergströms skott. Efter femton minuter spelade Simon Jansson fram Tobias Holmberg och före halvtidsvila ökade gästerna på till 0-3. Målet kom en hörna och skytten var Jesper Hermansson.

Christoffer Fagerström gav Hammarby ett visst hopp när han satte en straff till 1-3 då halvtimmen av matchen återstod.

Under inledningen av berömda ”Tidahölms”-kvarten kontrade Hammarby med och Kalle Spjuth gjorde 2-3.

Hammarby kvitterade i den 81:a matchminuten David Pizzoni Elfving.

Det roliga för Hammarby tog slut i den andra tilläggsminuten då Simon Jansson satte det matchavgörande målet till Västerås fördel.

– Skönt med seger. Vi har väl varsin halvlek kan man väl säga. Men inget är klart det är först till tre matcher. Vi har skapat oss ett bra läge i alla fall, segerskytten Simon Jansson kommenterar matchen.

Med 2-0 i matcher har Västerås nu ”matchboll” och kan avgöra semifinalserien mot Hammarby hemma i ABB-arena kommande vecka.

Hammarby IF  – Västerås SK 3-4 (0-3)
06:40 0-1 Simon Jansson
14:28 0-2 Tobias Holmberg Assist: Simon Jansson
30:46 0-3 Hörna Jesper Hermansson Assist: Oscar Gröhn

61:34 1-3  Straff Christoffer Fagerström
71:56 2-3 Kalle Spjuth Assist: Ilja Grachev
80:34 3-3 David Pizzoni Elfving Assist: Christoffer Fagerström
90:49 3-4 Simon Jansson Assist: Stefan Edberg