SM-Finalen: Begränsat med biljetter – ”Då blir det garanterar fullt”

Det kan bli trångt på Studenternas när SM-finalen spelas. Ena kortsidan rymmer bara 2 500 åskådare och det är inte lika gott om plats som tidigare.

Uppsala Nya Tidning skriver att när fotbollsarenan tar form krymper utrymmet mellan fotbollsplanen och bandyisen är minst sagt begränsat.

Läktarbygget pågår redan runt arenan. Just nu byggs den västra läktaren och sist ut blir den södra kortsidesläktaren eftersom man vill ha isen på b-planen öppen för allmänheten så länge som möjligt. SM-finalen kommer att ta 1 500 publikplatser. Det kommer alltså inte att bli något publikrekord för bandyfinalerna på Studenternas, konstaterar UNT och skriver att högsta siffran är 25 560 från 2010 när Hammarby slog Bollnäs. I fjol kom det 18 114 när Edsbyn vann över Sandviken.

– När det kom över 25 000 så var den västra (långsidan) läktaren högre. Vi har prioriterat fullsatta läktare och därför är maxkapaciteten 19 500. Vi vill undvika stora tomma läktare så som det såg ut i Stockholm, säger Ola Rosén till tidningen.

UNT skriver att blir det drömfinal mellan Villa och Hammarby. Då lär det garanterat bli fullt.

I kväll spelas den andra matchen i semifinalserien Västerås SK – Hammarby i Stockholm. VSK leder med 1-0 i matcher.
I morgon spelas den andra matchen mellan Villa Lidköping – Edsbyn i Edsbyn, Ovanåker. Villa leder med 1-0 i matcher.

Läs också