SM-Slutspel: Västerås SK är klara förs SM-Final. TV-Sammandrag

Västerås klara för SM-final efter tre raka segrar mot Hammarby. I den sista matchen skrevs segersiffrorna till 6-2 inför 4 500 åskådare.

Hammarby lyckades inte studsa tillbaka efter den snöpliga förlusten i fredags på Zinkensdamm. Västerås fick en tidig ledning men Hammarby kvitterade till 1-1. Patrik Hedberg räddade många farliga målchanser för Västerås. Under första halvleks sista femton minuter kom Ted Bergström in  mål-flow och gjorde tre mål. Två av målen gjordes på hörna.

Hammarby kom ut med bättre energi i andra halvlek. Ilja Grachev reducerade till 4-2 . Ett frislag eller till och med straff satt inte långt borta när Ilja Grachev gjordes omkull men domaren valde fria. Däremot valde domaren att döma många väl petiga utvisningar som förryckte matchen som inte på något sätt var hård eller farligt spel.

Västerås är klara för ytterligare en SM-final. Laget var också det klart starkare laget i semifinalserien med sin breda trupp jämfört med Hammarby som märkligt nog saknar junioravbytare helt.

Västerås SK – Hammarby 6-2 (4-1)
08:48 1-0 Robin Andersson Assist: Simon Folkesson
18:15 1-1 Christoffer Fagerström Assist: Adam Gilljam
33:27 2-1 Hörna – Ted Bergström Assist: Simon Jansson
41:54 3-1 Ted Bergström Assist: Simon Jansson
44:13 4-1 Hörna – Ted Bergström Assist: 6. Simon Jansson
46:26 4-2 Ilja Grachev Assist: Adam Gilljam
80:01 5-2 Magnus Joneby Retur – Förarbete: Simon Jansson