SM-Slutspel: Villa klara för SM-Final TV-Sammandrag

Villa i SM-final!

Edsbyn backade hem bussen när 5 400 åskådare kom för att se Villa Lidköping spela till sig en SM-Final. Trots ett defensivt och försvarsinriktat Edsbyn så blev det både underhållande och spänning där Johan Esplund tog Villa Lidköping till final genom att göra årets mål på egen hand efter förlängning. Villa Lidköping blev för starkt för Edsbyn och vann semifinalserien i tre raka matcher. Men det blev en dramatisk tredje semi på tisdagskvällen.
5-1, 8-4, 4-3 blev matchserien för Villa.

Villa var storfavoriter inför tredje mötet. Speciellt med Jocke Svensk avstängd. Efter halvtimmen hade Villa också tagit ledningen med 2-0. En tveksam straff till Edsbyn gav kontakt inför andra halvlek.

Edsbyntränaren Magnus Kuben Olsson var nöjd med lagets första halvlek och hade var positiv till Edsbyn möjligheter i andra halvlek.

Efter två snabba kontringar från Edsbyn var det gästerna som var i ledningen. Strax innan ena målet satte David Karlsson en straff i ribban. Det var Davids och Villas första straffmiss under hela elitserie och slutspelssäsongen!

Villa hade därefter svårt att göra mål på Anders Svensson och Edsbyn för att få till en kvittering. Men i den 91 minuten kom kvitteringen som räddade Villa till en förlängning. Joakim Andersson styrde bollen i mål.

Matchavgörandet kom i den andra förlängningsperioden. Johan Esplund gjorde ett vidunderligt mål och satte 4-3.

Villa är nu klara för SM-final på Studenternas i Uppsala 23 mars mot Västerås som också vann sin semifinalserie med 3-0. Västerås SK vann tidigare under säsongen Svenska Cupen efter att ha besegrat Villa i semifinal. Senast Villa spelade SM-final var det just mot Västerås och då blev det förlust. Villa har revanscher att utkräva.