Spelarnytt: Elias Gillgren spelar vidare för IFK MOtala

IFK Motala meddelar att Elias Gillgren har skrivit på för en fortsättning med klubben.

Den finska seniorlandslagsmannen kombinerar ett resolut och starkt försvarsspel med en vass offensiv och är en allroundspelare. Han är en modernt spelande back som spås en lysande framtid och anbud från andra lag saknades inte. Rykten gör gällande att inte mindre än fem elitserielag ville ha Gillgrens påskrift så det rådde lite huggsexa om vår #41, skriver klubben.

– Känslan är naturligtvis bra efter säsongen. Jag är nöjd med min egen prestation och såklart med vad laget åstadkommit. Känns som om vi överträffat de flesta inklusive oss själva, säger Elias i en kommentar till IFKs hemsida.

Elias Gillgren med Villa Lidköpings som moderklubb kommenterar valet av klubb:
– Tryggheten i laget och det civila i Motala var ganska avgörande. Min sambo har studier kvar i Linköping, samtidigt som jag tycker det varit jobbigt att lämna mina bröder i laget förstås. Vi har hög kapacitet och det vill jag vara med och bygga vidare på

IFK Motalas mål angående truppen är att den ska innehålla två målvakter, femton seniorutespelare och tre juniorer. Just nu har vi en målvakt, tolv seniorutespelare och en junior.

Klara för 2019/2020
Jussi Aaltonen, Målvakt
Elias Lövstedt
Kasperi Hirvonen
Albin Rohlen
Eric Lisell
Erik Ivarsson
Vitaliy Klyshanov
Philip Floren
Fredrik Lönn
William Lövstedt
Niklas Ögren
Jonas Enander
Anton Spångberg
Viktor Spångberg
Elias Gillgren
På väg ut/Frågetecken:
Olle Nordlund, Hugo Lundqvist (målvakt) samt Oskar Nilsson.

Olle Nordlund spelade 25 av IFKs elitseriematcher och svarade för sex mål och ett assist. Därutöver spelade Olle IFKs samtliga fem slutspelsmatcher i åttondels- och kvartsfinal.

Läs också