SM-Final: Villas väntan är över – Första SM-Guldet erövrat

Västerås fick börja med vinden i ryggen medan Villa fick börja med boll. Men innan Villa kom över mittlinjen hade Västerås haft två hörnor och satt rejäl press på Villa alldeles i inledningen.

Tim Persson gav Villa ledningen i den tionde minuten efter att Tim Persson fick ditt fram och oförväntat fick skottläge och satte bollen i mål.

Västerås kvitterade bara minuter senare genom Ted Bergström.
Jesper Eriksson återgav ledningen i samband med en hörna.

Västerås replikerade återigen omgående när Martin Landström bjöd på en ”piruett” och drog i väg ett distansskott till 2-2. efter en liten uppvisning från hans sida.

Villa hade dock ett fortsatt spelövertag i matchen trots motvinden. Villa visade sin målfarlighet. Sex minuter efter VSK-kvitteringen hade Villa en 5-2-ledning. Först mål genom Martin Andreasson som höll sig framme på en hörnretur. Därefter lirkade sig Martin Karlsson igenom VSK-försvaret och gjorde 4-2 och Martin Johansson satte 5-2 med en pärla på ett frislag.

Västerås försökte sätta hög press på Villa och hade relativt mycket boll i inledningen av andra halvlek. Men det öppnade för målchanser till Villas fördel.
De 18 867 åskådarna på Studenternas fick rejäl guldvittring när Joakim Andersson satte 6-2 när halvtimmen återstod att spela. 7-2 kom bara ett par minuter senare genom David Karlsson på en hörna.

Time out från Västerås stoppade blödningen men målen uteblev framåt tills tio minuter återstod och det var försent att lyckas vända tillbaka ännu en gång. Oscar Gröhn och Robin Andersson reducerade dock till 7-4 innan Johan Löfstedt fastställde slutresultatet till 8-4.

Väntan på SM-guldet är över publiklaget Villa Lidköping – det historiska SM-Guldet är ett faktum.

Villa är välförtjänta svenska mästare efter en fantastiskt väl genomförd säsong. En enda förlust under hela elitserie och slutspelssäsongen.